Ułatwienia dostępu

Świadkiem tego byli uczestnicy pierwszych warsztatów kulinarnych pn. „EtnoFit na talerzu”, które odbyły się w Gminnym Ośrodku Kultury, Sportu i Turystyki w Łukowicy (woj. małopolskie). Warsztaty dla 45 osób, z różnych stron województwa, poprowadził mistrz kuchni Adam Ruszkowski. – Na przystawkę podaliśmy tatar z matiasa z jogurtem naturalnym orzechami włoskimi i chrupką ziemniaczaną. Daniem głównym było kaszotto buraczane z borowikami prażoną dynią i świeżymi ziołami oraz gulasz z dzika z knedlami ziemniaczanymi i marmoladą z dzikiej róży. Natomiast deser stanowiły racuchy z białym serem i glazurowanymi jabłkami – wymienia Adam Ruszkowski.

Jak podkreślali uczestnicy warsztatów, potrawy były pyszne, a same warsztaty niezwykle ciekawe zwłaszcza, że brali w nich aktywny udział, ucząc się przy okazji nowych rzeczy. Śmiało możemy stwierdzić, że powiedzenie „połączyć przyjemne z pożytecznym” w tym przypadku jest jak najbardziej prawdziwe.

Warsztaty kulinarne „EtnoFit na talerzu” odbyły się w ramach projektu „Moda na EtnoFit” realizowanego przez Fundację Kulturalna Przestrzeń z Piekoszowa we współpracy z Biblioteką Centrum Kultury w Piekoszowie.

Katarzyna Czerwińska

etnofitwarsztaty11
etnofitwarsztaty12
etnofitwarsztaty13
etnofitwarsztaty14
etnofitwarsztaty15
etnofitwarsztaty16
etnofitwarsztaty17
etnofitwarsztaty18
etnofitwarsztaty19
etnofitwarsztaty110
etnofitwarsztaty111
etnofitwarsztaty112
etnofitwarsztaty113
etnofitwarsztaty114
etnofitwarsztaty115
etnofitwarsztaty116
etnofitwarsztaty117
etnofitwarsztaty118
etnofitwarsztaty119
etnofitwarsztaty120
etnofitwarsztaty121
etnofitwarsztaty122
etnofitwarsztaty123

Realizowane Projekty