Ułatwienia dostępu

Warsztaty „EtnoFit na talerzu” trafiły tym razem do województwa mazowieckiego. Tam, w Klubie Seniora w Chruślicach pod okiem kucharza Tomasza Szczepańskiego wykonywane były same pyszności – żurek, zrazy czy placuszki z łososiem.

etnomazowieckie1
etnomazowieckie2
etnomazowieckie3
etnomazowieckie4
etnomazowieckie5
etnomazowieckie6
etnomazowieckie7
etnomazowieckie8
etnomazowieckie9
etnomazowieckie10

Kolejnym województwem, w którym odbywały się warsztaty było województwo wielkopolskie. W Centrum Kultury w Śmiglu z użyciem takich produktów jak ogórki, chleb, rzodkiewka, papryka i wiele innych tworzono dania na gorąco jak i przystawki.

etnowielkopolska1
etnowielkopolska2
etnowielkopolska3
etnowielkopolska4
etnowielkopolska5
etnowielkopolska6
etnowielkopolska7
etnowielkopolska8
etnowielkopolska9

Pierogi, buraki, por królowały podczas warsztatów „EtnoFit na talerzu” w województwie podlaskim w Miejsko-Gminnym Ośrodku Kultury w Surażu. Jak podkreślili uczestnicy, warsztaty pokazały, że można gotować tradycyjnie, a jednocześnie smacznie i zdrowo.

etnopodlaskie1
etnopodlaskie2
etnopodlaskie3
etnopodlaskie4
etnopodlaskie5
etnopodlaskie6
etnopodlaskie7
etnopodlaskie8
etnopodlaskie9
etnopodlaskie10
etnopodlaskie11
etnopodlaskie12

 

 

Realizowane Projekty